Akıllı ev teknolojileri

21. yüzyıl insanı çok farklı koşullarda yaşıyor olacak. Yeşillikler içerisinde bir evde, akıllı ev teknolojileri ile donatılmış doğal malzemelerden üretilmiş eşyalar arasında kendisinin ve evinin efendisi olarak yaşayacak. Elindeki i-phone veya ipad'i ile tüm evin ışık, ısı,ses düzenini kontrol edebilecek, istediği zaman ışıkları tek bir kontrol noktasından açıp kapatabilecek, perdeleri çekebilecek ve TV'yi sinema konforunda tek tuşa basarak izleyebilecek. Çimleri otomatik olarak belli saatlerde sulanacak,eve geldiğinde otomatik olarak ışıklar yakılacak ve istediğiniz kanal açılarak TV devreye girecek. Film arşivinizi, hem salondan hem de banyodan kaldığınız yerden devam ederek izleyebileceksiniz.
Solar paneller ve rüzgar türbinleri ile elektrik evinin arka bahçesinde bedavaya üretilebilecek. Kutsal geometri oranları kullanılarak yapılmış evinizde, isterseniz meditasyon yapabileceksiniz, isterseniz sinema keyfi.
Evden dışarı çıktığınızda taktığınız gözlüğünüz size yolu otomatik olarak tarif edecek, istediğiniz kitapçıya sizi rahatlıkla götürecek.
Bu teknolojiler, enerjinin çok daha ekonomik ve tasarruflu kullanımasını sağladığı gibi insana daha büyük bir konfor alanı sunacak.
Teknoloji sizi bu noktaya çekerken, siz artık günlük uğraşlarınız olarak daha az yemek yiyecek ve daha az stres olarak yaşamınıza devam edeceksiniz.Sizi bilmem ama ben bu yeni hayat düzenini çok sevdim, teknoloji, mimari ve sanatla buluşuyor, ve insanın çok konforlu bir hayat yaşamasını sağlıyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disleksi ve otizm eğitimi