Yeni finans sistemi

Yaklaşık 3-4 yıldır borca dayalı finans sistemini hangi yeni  sistemlerle ikame edeceğimizi düşünüyordum.
Borca dayalı finans sistemi, bize paranın kıt kaynak olduğunu, paranın borç olarak verilip fazlasıyla kaynağına geri dönmesi gerektiğini söyler.
Aslında 1970'lerden bu yana, Para Sisteminin arkasında herhangi bir değerli metal (altın gibi) olmadığı için, devletler gereksinim duydukları kadar parayı istedikleri zaman rahatça basabilirler ve piyasaya sürebilirler.Parayı develüe edebilmek için, yeni para basarsınız ve piyasaya sürersiniz, tüketim ve satın alma eğilimi artar. Piyasa canlanır. Eğer tüketimi kısmak isterseniz, piyasadan para çekersiniz, dolaşımda para azalacağı için tasarruf eğilimi artar.
Para ile kitleleri kontrol altında tutmak mümkündür.
Para sahibi olan kişi ile paraya ihtiyacı olan kişi arasında bir sevgi ilişkisi olması gerekmez.  Sadece geri ödeyebileceğinizi ispat etmeniz yeterli olur.
Halbuki Dünyaya yeni inecek sistemlerde her şey sevgi ile başlıyor. Yani üreticinin önce sevgi ile bir şey üretmeye çalışması lazım. Üreticiyi parasal anlamda destekleyecek kitlelerin de sevgisel bazda yapılan işe inanması, insanlığa katkı sağlayacağına inanması ve sevmesi gerekiyor. Sevgi ile başlayan ve gönülden verilen para, insanlığa katkı sağlayan işlere dönüştükçe temizleniyor, insanlara yüksek katma değer olarak geri dönüyor.
Yani, eski sistemden sevgi/aşk ile toplanan paralar, insanlığa katkı sağlayacak işler yapan ışık işçilerine yönlendiriliyor. Işık işçileri de yapmaları gereken yeni, doğal, katıksız, güzel işleri yapıyor ve insanlığın daha temiz, daha doğal, hastalıksız bir ortamda yaşamasını sağlıyor.
İşte yeni düzenin finans düzeni işte bu yapı üzerine kurulacak.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Epigenetik, Nöroçeşitlilik ve Yapay Zeka Nöroteknoloji Uygulamaları: Geleceğin Yönetimi

İnsanda elektromanyetizma ve otonom sinir sistemi

Annemin hastalığı ve vefatı