Disleksi ve otizm eğitimi

 

Disleksi ve otizm beyin durumlarının ardında hücresel bir bozulma yatmaktadır. Öte yandan, beynin dış görünüşünde çoğu zaman normallere göre bir farklılıktan bahsedilemez. Yani organın dış görünüşünde, formasyonunda bir farklılık olmamasına rağmen işleyişinde farklılık vardır.

Farklı işleyiş, kimi zaman özellikle sol temporal ve sağ frontalde işleyişin yavaşlaması olarak izlenir. Bu bölgeler, beynin içine çeşitli enzimlerin yayıldığı ana dağılım noktalarıdır. Beyinde bazı bölgeler yavaşlamaya ve belki de aynı zamanda hızlanmaya başlamışsa, beyinde içsel bir savaşın varlığından bahsederiz. Bir iltihaplanma oluşmuştur, vücut T hücreleri ile bu iltihaplanmayı ve organın ısıl enerjisini artırarak toksinleri atmayı hedefler. Beyin iltihabının beyinde belli bir bölgeye hapsedilmesi için,  bu bölgenin diğer bölgelerle bağlantısı da kesilir, ilgili akson bağlantıları pasife çekilir.

Sonuçta, bazı bölgeleri yavaşlamış/hızlanmış, iltihaplı bir beyin yapısı oluşur. Beyindeki bu durum, eğer büyük bir tümör oluşumuna evrilmezse, fMRI’da ve diğer görüntülemelerde farkedilemez. Sadece Auto Train Brain ölçümlemelerinde, beynin hangi bölgelerinin yavaşlamış, hangi bölgelerinin hızlanmış olabileceğini görebiliyoruz.

Beyni bu hale getiren genetik yapıyı, disleksili ve otizmli pek çok çocuğun beynini çıkarıp inceleseniz de bulma olasılığınız azdır. Çünkü, yağ asidi üretim dengesizliği ve hücresel bazda yağ asitlerinin doğru üretilmemesi ana suçlanacak ve genetik olan tek konudur.

Sağlıklı bir beyin, üzerinde yaşadığı gezegenin frekansı ile uyumlu (10- 13 Hz) çalışır. Beyindeki iltihaplanma, beynin hızını yavaşlatabildiği gibi çok aşırı hızlandırabilir. Her ikisi de bu gezegenin frekansı ile uyumlu frekanslar değildir.

İnsan beyninde, yavaşlamış beyni hızlandıracak, sinaps bağlantılarını artıracak; veya hızlanmış beyni yavaşlatacak (akson bağlantılarını budayacak) ikincil mekanizmalar mevcuttur. Bu durumların sonucu üstün zeka, asperger, dahi disleksi veya zihinsel yetersizlik olabilir.

Bir çocukta eğer alerjik altyapının varlığından bahsediliyorsa, bu durumun öncelikle beyindeki nörotransmitter dengesizliğinden kaynaklandığı bilinmelidir. Vücudun savunma sistemi, üretilen nörotransmitter dengesizliğini yoketmek için otoimmun saldırı başlatmıştır. Bu savaş hiç bitmeyen bir savaşa dönüşebilir. İnsan yaşamı boyunca, 13 Hz alfada sakin ve uyumlu olabilir. Beyni yavaşlayabilir, yavaşlayan beyni kompanse etmek için sinaps bağlantıları artabilir. Veya anksiyete olabilir, hızlanan beyni yavaşlatmak üzere akson bağlantıları zayıflayabilir. Bu durumların arasında, yaşam boyunca  hızlı geçişler, yavaş devinimler olabilir. Beyindeki bu durumlar bir sendrom olarak varlığını sürdürür.

Ancak erken çocukluk döneminde yaşanan stresler, bazı durumlarda beyin durumunda kilitlenmeye yolaçabilir. Beyindeki iltihaplanma çok fazla ise, belli bir noktadan sonra bu iltihaplanmayı geriye çekmek mümkün olamayabilir.

Beynin iltihaplanmasını öncelikle Auto Train Brain ölçümlemeleri ile anlayabiliyoruz, iltihaplanma yoksa gelişimde yaşanan gecikmeleri izleyebiliyoruz. Daha sonra da nörogeribildirim ile bu durumu tersine çevirmeye odaklanıyoruz.

Beynin iltihaplanmasını azaltmak için soluduğunuz havadan, yediğiniz her şeye ve maruz kaldığınız strese kadar her şeyi yönetmek zorundasınız. Diyetler bu işin olmazsa olmazı. Çünkü, vücudun enerji üretiminin büyük çoğunluğu beyin tarafından harcanıyor. Beyin yediklerinizi yansıtan en önemli organ. Öncelikli olarak yağ asidi dengesizliğine odaklanabilirsiniz.

Nörogeribildirimin erişemediği başka noktaları da duyu bütünleme egzersizleri ve ergo terapi ile çözümlüyoruz. Ergo terapi, görsel ve işitsel duyuların bütünleştirilmesini ve beynin uyaranları doğru yorumlamasını sağlıyor.

Sonuç olarak, Auto Train Brain ile yapılan 2 dakikalık ilk ölçümleme ile beyin iltihabı ve gelişim gecikmelerini daha iyi öğrenmenizi sağlıyoruz. Daha sonra, yapay zekanın önerileri doğrultusunda nörogeribildirim, ergoterapi, özel eğitim ve diyetlerden uygun olanına sizi yönlendiriyoruz.

Bu özveriyi gösterip eğitim alınmadığında ne oluyor, bir insan daha topluma entegre olamadan, potansiyeline ulaşamadan, hastalıklar içinde boğuşarak geçip gidiyor. 

#disleksieğitimi

#autotrainbrain

Bu blogdaki popüler yayınlar

Epigenetik, Nöroçeşitlilik ve Yapay Zeka Nöroteknoloji Uygulamaları: Geleceğin Yönetimi

İnsanda elektromanyetizma ve otonom sinir sistemi

Annemin hastalığı ve vefatı