2 Nisan Otizm farkındalık günü


Bugün Otizm farkındalık günü. Toplumda otizmin görülme sıklığı hızlı bir şekilde artıyor. Otizmin oluşmasında genetik eğilim olsa dahi çevresel koşulların da etkili olduğu söyleniyor.
Disleksi ile otizm kök sebep olarak otoimmun problem olup benzeşirler ancak oluşturdukları sonuç itibari ile ayrılırlar ve zıt karakterleri vardır.
Disleksideki problem temel olarak, beyin gelişiminde yavaşlık, kısa bağlantılanmada problem ve sol hemisfer baskınlığının kurulmamış olması ile tarif edilebilir.
Otizmde ise kısa bağlantılanmada aşırı artış vardır, ancak ön ve arka lobların birbiri ile bağlantılanmasında problem yaşanır. Ayrıca vücutta inflamasyon ve bunun sonuçları da görülebilir.
Özellikle disleksili çocukların beyin performanslarını artırmak için geliştirilmiş olan Auto Train Brain, 14 kanaldan veri okuyarak yavaş dalgaları indirmekte ve aynı zamanda hızlı dalgaları normalize etmektedir.
Bu sebeple, Nörolog’ların onayı ile otizm üzerinde de kullanılmaya başlandı ve pozitif etkileri görüldü.
Nörogeribildirim protokolleri, ön ve arka, sol ve sağ hemisferler arasındaki bağlantılanmayı artırmaktadır. 100- 200 seans Auto Train Brain kullanıp bundan fayda gören ailelerimiz bulunmaktadır. Hatta otizmli bir çocuk üzerinde başarılı sonuçlarımızı içeren bir makalemiz bulunmaktadır.
Nörogeribildirim, disleksi ve otizmde “büyük bir ihtimalle etkili” olan bir çözümdür. %50-% 80 kişide, nörogeribildirim metodu işlemektedir. Çözümün yan etkisi yoktur. Çocuklar üzerinde rahatlıkla kullanılabilir. Nörolog gözetiminde, aile tarafından evde kullanılabilir.
#onlineeğitim #uzaktaneğitim #evdeeğitim #evdekal #evdekalturkiye
#covid19 #corona #autotrainbrain #disleksi #otizm
#dehb #EvdeKalSağlıklıKal
#2Nisan

Bu blogdaki popüler yayınlar

Epigenetik, Nöroçeşitlilik ve Yapay Zeka Nöroteknoloji Uygulamaları: Geleceğin Yönetimi

İnsanda elektromanyetizma ve otonom sinir sistemi

Annemin hastalığı ve vefatı