Yeni yaşam alanları

Önümüzdeki dönemde insanların akıl ve mantıkla hareket ederek yeni yaşam alanları kurmalarını bekliyorum. Bu yeni yaşam alanları, dikey olarak oluşturulan apartman hayatına inatla daha yatay, hatta yerin altına doğru uzanan bir yapılanma gerçekleşecek.
Yerin altında yapılan evler, ısıtma, soğutma, gürültü izolasyonu ve depremler için doğal bir korunma ortamı oluşturuyor.

Böylelikle yerin üzerinde görüntü kirliliği oluşmuyor, yerin üzeri hayvancılık ve organik ürün yetiştirmek için kullanılıyor.
İnsan kendisi ve ailesi için gerekli olan besinleri, evinin bahçesinde kendisi yetiştiriyor, böylelikle hem yiyeceklerin kalitesinden ve doğallığından emin oluyor, hem de bu yiyeceklerin endüstriyel tarım yöntemleri ile yetiştirilmesine gerek kalmıyor.

Endüstriyel tarım ve hayvancılık, ucuza yiyecek üretilmesini kolaylaştırırken bir o kadar da insanlarda hastalıkların artmasına sebep oldu. Bunun en büyük nedeni, kullanılan tarım ilaçları, GDO'lu tohumlar, makinelerle soysuzlaştırılan tarlalar.

İnsan, yeni yaşam alanları ile, kendi hayatının sorumluluğunu tekrar kendi üzerine alacak.
Bu yaşam teknolojiden çok da uzak olmayacak.

Kablosuz Internet, kablosuz off-grid elektrik üretimi (solar panel), mobil teknolojiler ile yine tüm insanlar birbirleri iletişimde kalabilecek.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disleksi ve otizm eğitimi