Yeni başlık tasarımı ve varolan fiyatlamamız üzerine

Doktorlarımızla birlikte, otizm ve disleksi için en optimum başlık tasarımını tamamlamak üzereyiz. Kimse kusura bakmasın da tüm dünyada EEG başlıklarına akıltılan Milyonlarca dolar pek de isabetli tasarımlar için kullanılmamış. Özellikle otizm ve disleksi özelinde, çocuklarda rehabilitasyon için en uygun elektrod noktalarını içerecek, mühendislik anlamında optimize edilmiş, fiyatlaması 200-250 USD arasında bir çözüm yok. Şu anda bizim kullandığımız EMOTIV EPOC-X bu beyin durumları için yine de en standard, en fazla kanaldan okumayı ve nörogeribildirimi imkanlı hale getiriyor ve yurtdışında fiyatı çok da fahiş değil. Ancak, bu başlık  yurtdışından geldiği için bu günkü kurlarla Türkiye’de pahalı kalıyor.

Yaklaşık olarak 5 yıldır disleksi ve otizm için nörogeribildirim yazılımını kolaylaştırmak, yan etkilerini ortadan kaldırmak, çocukların ve annelerin kullanabileceği ergonomik seviyeye getirmeye çalışıyorduk. Bu amacımızı büyük bir başarı ile gerçekleştirdik. Hem fiyatlama, hem ürün kalitesi ve sonuçları olarak Auto Train Brain piyasadaki diğer tüm rakiplerinin çok önünde. Bu yazılımla 10 kişiden en az 7’sinde 3- 6 ayda hayatına yansıyacak pozitif gelişmeler oluşuyor. Doktorların önerdiği kişilerde, doktorların gözetiminde ve takibinde kullanmak, başarı oranımızı %90’a yükseltiyor.

Kendi EEG başlığımızı, otizm ve disleksi konusundaki özel tasarımımızla geliştirmek üzere, devlet fonlarına başvurmuştuk. KOSGEB ARGE ve devamında KOSGEB TEKNOYATIRIM projelerimiz onaylandı. Bu fonlardan en optimum şekilde yararlanmak da yine bir yatırımcıdan ek fon almamızla mümkün olabilecek. Fonu almamız, kendi donanımımızı üretmemiz, CE sertifikasının alınması ve satışa sunulması nereden baksanız minimum 2 yıllık bir süreç. SGK geri ödeme kapsamına alınması ise en az 1-2 yıl daha ek süre gerektiriyor.

Kendi başlık donanımımızı geliştirene kadar, EMOTIV EPOC-X başlığını daha optimum fiyatlama ile kullanabilmek için çeşitli fiyatlama çözümleri geliştirdik. Birinci el EMOTIV EPOC-X alan müşterilerimize abonelikte uzatma kampanyaları (3 ay abonelik yerine 6 ay, 6 ay abonelik yerine 12 ay abonelik fırsatı) sunuyoruz. Kullanmadığı EPOC+ ve EPOC-X başlıkları bize getirene, başlığın durumuna göre 1/4 fiyatına kadar geri ödeme yaparak başlığı geri alıyoruz. Elimizde ikinci el EMOTIV EPOC+ ve EPOC-X başlık varsa, dezenfekte edilmiş ve bakımı yapılmış olan ürünü, müşterilerimize geri alış fiyatımızın üzerine küçük bir marjla veriyoruz.

Biyolojik savaş gibi olağanüstü bir durumun yaşandığı bu günlerde, disleksili ve otizmli çocukların rehabilitasyonu için sosyal dayanışmayı ön plana çıkarmak çok önemli. Disleksili ve otizmli bir çocuğun ve ailesinin, iyileşmek için daha ucuz bir başlığın üretimini ve dağıtımını bekleyecek zamanları yok. Çocukların beyin gelişimleri mümkün olduğunca hızlı bir şekilde, bugün, bilimselliği kanıtlanmış eğitimlerle desteklenmeli. Beklenerek geçen yıllar, çocuğun ilerideki hayat kalitesinden çalmakta.

Aileler, şu anda hem ekonomik anlamda sıkışıklık yaşıyor, hem de çocuklarının durumunu iyileştirmek için mücadele veriyor. Auto Train Brain çözümümüz,  çeşitli başlık kiralama ve fiyatlama önerilerimiz ile ailelerin yanında olmaya, ürünlerimizle onları maddi ve manevi olarak desteklemeye devam etmek istiyoruz.

Sevgide kalın, sevgiyle kalın.

Dr. Günet Eroğlu

CEO, Auto Train Brain

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disleksi ve otizm eğitimi

Bias and Variance