Earthship- Dünya Gemisi

Yeni bir kavram ortaya atılmış, Earthship (Dünya Gemisi).
Kendi yiyeceklerinizi üreteceğiniz kapalı bir sera sistemine sahip, güneş enerjisi kullanan, kendi kendine yeterli kapalı bir ev sistemini yarı yerin altında gerçekleştiriyorsunuz.
Bu ev sistemini oluştururken öncelikle, yerin altında olabilmesi için büyükçe bir çukur açıyorsunuz. Bu çukurun büyükçe bir bölümünü, kapalı sera sistemi haline getirip üzerine cam kaplıyorsunuz.
Kapalı sera sistemi içerisinde, toprakla örttüğünüz taraçalandırılmış bahçe sisteminde yenilebilir yiyecekler üretiyorsunuz. Seranızın büyük bölümü yerin altında olduğu için, fazla ısıtma ve soğutma maliyeti gerektirmiyor. Permakültür ile tasarlanmış küçük bahçede fazla bir efor gerektirmeden  üretilenler size bütün yıl yiyecek olarak yetiyor.
Bu Dünya Gemisinin bir bölümünü de yaşam alanınız olarak belirleyip üst tarafını kapatıp Güneş panelleri ile kaplıyorsunuz. Güneş panelleri hem ısıtma, hem soğutma sağlıyor, hem de elektrikli aletlerinizi çalıştırıyor.
Bahçenizde çeşitli hayvanlar besliyorsunuz (Balık, kurbağa, tavuk, kaz, ördek, tavşan, güvercin, keçi, koyun ve inek). Bu hayvanlar hem bahçenizdeki ekosistemi oluşturuyor ve sürdürülebilirliği artırıyor, hem de et, süt ve yumurta ihtiyaçlarınızı karşılıyor.
Sularınızı yağmur sularını filtreleyerek kendiniz üretiyorsunuz.
Ana yaşam ihtiyaçlarınızın ücretsiz olarak doğa tarafından karşılandığı bu ortam size güvenli, korunaklı bir ortam sunuyor. Böylelikle, tüm dünyanın Global ekonomik dertlerinden uzakta, dolar çıkmış mı, altın düşmüş mü, petrol fiyatları ne olmuş, hükümette kim var derdinden uzak, stressiz ve mutlu bir hayat yaşıyorsunuz.
Bu Dünya Gemisi kavramını sevdim doğrusu. Modern Nuh'un gemisi adeta. Aynısından ben de istiyorum.Sadece dostlarımı özlediğimde bu Dünya Gemisi'nden çıkmak istiyorum.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disleksi ve otizm eğitimi