CRM işleri

22 yıldır CRM & DWH işleri ile uğraşıyorum. Bu işler, normal IT işlerinden çok daha fazla psikoloji, insan ilişkisi, proje yönetimi teknikleri bilmenizi gerektirir.
Hem IT altyapısına çok hakim olacaksınız, hem de insanları iyi yöneteceksiniz.
Bu IT/Pazarlama dalı diğer IT işlerine oranla daha yeni bir alt dal olduğu için iş hayatında henüz Genel Müdür Yardımcılığı seviyesinde temsil edilmemektedir. Bunun bir sebebi de CRM&DWH'un işe katkısının tam olarak ölçülemiyor olmasıdır.
Şirketlerde CRM anlamında yapılan işleri diğer ekipler sahiplenir, ya da eleştirir. Bu sebeple, aslında size bırakılan hiç bir başarı durumu kalmaz. Aslında, işi kotaran, birimlerarası diyaoğu sağlayan sizsinizdir. Ancak, bu kadar şeyi bilmenize rağmen ara eleman olma durumundan kurtulamazsınız.
Tüm bu sebeplerle, ben de kendi şirketimi kurdum. Bu bana konuşma özgürlüğü gibi çok önemli bir özgürlük de sağlıyor. Çünkü organizasyondaki hataların farkına çok kısa sürede vakıf olabilirsiniz ve başkalarının işlerine karışıyormuş imajı verebilirsiniz. Aslında işin en iyi yapılmasından öte bir amacınız yoktur. Ancak, birden bire diğer birimlerin hedefi haline gelebilirsiniz.
Organizasyonun dışında olduğunuzda, alt tarafı sadece o işten alacağınız para etkilenir, zaten onu da göze almışsınızdır.
Ayrıca, senior eleman olarak size çok yüksek meblağlar ödemektense, junior elemanlarla CRM işlerini kotarmaya çalışırlar.
Bir danışmana neden bu kadar çok para ödensin ki diye düşünürler. Ancak, bu iş sanıldığı gibi ne sadece Bilgisayarcılar, ne de sadece Pazarlamacılar tarafından kotarılabilir.
Her ikisini de bilen ve beceren insanlara ihtiyaç vardır. Bu da bir bilgi birikimi, deneyim, yaşam zenginliği işidir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disleksi ve otizm eğitimi