Artırılmış gerçeklik uygulamaları

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte, filmlerde gördüğümüz pek çok alet günlük hayatta yerini almaya başladı. Bunlardan bir tanesi Google Glass uygulaması.
Cep telefonlarımız ile kamera görüntüsü, video görüntüsü çekmeye alışmıştık. Cep telefonlarımızı, insanları rahatsız etmeyecek şekilde kullanmayı, insanların orada bulunmaktan dolayı sonradan zarar görmeyecekleri şekilde, onlardan izin alarak görüntülerini Internet'te yayınlamayı da öğrenmiştik.
Şimdi Google Glass ile çok daha ileri düzeyde farkındalıklar olacak. Bir görüntünün üzerine gelip scan kodu tarattığınızda, o görüntüye ait ek bilgiler otomatik olarak bize sunuluyor olacak. Örneğin: bir magazin dergisinde gördüğünüz bir bluzun üzerine gelip QR Scan kodunu okuttuğunuzda, o bluzun en yakın hangi mağazada satıldığını ve fiyatını öğreneceksiniz, belki online olarak satın alabileceksiniz.
Artırılmış gerçeklik uygulamaları bize yepyeni bir dünyanın kapısını aralıyor. Gözümüzün gördüğü ile birlikte bilgi tabanlarından gelen bilgilerin örtüşmesi, insanların farkındalık düzeyini ve bilgiye erişimini artıracak.
Kendimizi pek çok konuda daha iyi koruyabilecek, daha iyi aksiyonlar alabilecek ve ürünleri çok daha uygun bir şekilde satın alabileceğiz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Disleksi ve otizm eğitimi