Dr. Selma Şarda ile Auto Train Brain'in danışmanlığını verme konusunda anlaşma imzaladık

 Hepinizin bildiği gibi ben mühendis bir anneyim. Bir annenin ihtiyaçlarından ve taleplerinden doğan Auto Train Brain'i çok uzun bir süredir klinik çalışmalarda deniyoruz. Bu sürede binlerce kişi ile tanışma ve çocuklarının durumunu inceleme fırsatım oluştu. Kendi çocuğunuzdan ve bir çok diğer çocuktan edindiğim deneyim, beni tıpkı yapay zekanın karmaşık algoritmalarla durumu analiz etmesi ve çözüm önerisi üretmesi gibi büyük bir tecrübe birikimine ulaştırdı. Ancak, mühendis olduğum için, herhangi bir tıbbi ve psikolojik diplomam olmadan kişi sağlığını ilgilendiren bir konuda danışmanlık vermem uygun değil. Bu konuda, AR-GE ve klinik çalışma deneyimlerimi içeren "Beyin bilimine popüler bakış" isimli kitabı yazdım, beyin konusunda bilgilenmek isteyen aileler, Temmuz ayında çıkacak bu kitabımı okuyabilirler. Benim bundan sonra daha çok, sizler için uygun yazılımları üreten ekibin başında olmam gerekiyor. 



Bu sebeple, disleksi konusunun uzmanı, hem doktor hem de özel eğitimci olan Dr. Selma Şarda ile uzun dönemli bir danışmanlık anlaşması gerçekleştirdik. Bu anlaşma çerçevesinde, aileler hem akıllarına takılan soruları bir uzmana sorabilecekler, hem de Auto Train Brain eğitimlerine eşlik edebilecek özel eğitimler konusunda Dr. Selma Şarda'dan yardım alabilecekler. Rehabilitasyon firmaları da, Dr. Selma Şarda danışmanlığında Auto Train Brain'i danışanlarına sunacaklar. Rehabilitasyon merkezleri üzerinden satın alınan Auto Train Brain'in maliyeti çok daha uygun olacak. Bu şekilde, Türkiye'deki kullanıcılarımıza daha yaygın şekilde ulaşabilmeyi hedeflemekteyiz. Kullanıcılarımız kendilerine en yakın rehabilitasyon merkezlerinden lütfen bu kaliteli hizmeti talep etsinler. Dr. Selma Şarda'yı Haziran ayında, "Dr. Günet Eroğlu ile beyin gücü" programıma davet ettim. Kendisi ile, Auto Train Brain tecrübelerini konuşacağız, aldıkları güzel sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız.

Döviz kurlarının artışı, Auto Train Brain'in kullandığı donanımın fiyatının da artmasına yolaçtı. Donanım fiyatlarının artışı konusundaki çözüm önerimiz, danışanlarımıza bu başlığı kendi imkanları ile www.emotiv.com'dan temin etmeleri ve donanım desteğini direkt olarak bu firmadan almaları. Donanım fiyatlarının zaman içerisinde düşmesi konusundaki yaklaşımımız, Auto Train Brain'i donanım bağımsız bir yazılım şirketi olarak pozisyonlamak, üretebileceğimiz en ucuz donanım başlığını ya kendimiz üretebilmek, ya da kaliteli ucuz başlığı üreten donanım firmaları ile ortaklıklar geliştirebilmek.

Auto Train Brain, bundan sonra yazılım satışlarına, ve kendi ürettiğimiz yazılımın teknik desteğini verme konusuna önem verecek. Yazılımımızı iOS, iPad ortamlarında çalışır hale getirmek, Unity ile yeniden yazıp oyun haline getirmek, özel eğitim uygulamalarımızın sayısını ve kalitesini artırmak, yapay zeka uygulamalarımızı artırmak konusunda özelleşecek.

Bir sonraki hedefimiz, ABD, Avrupa ve MENA bölgesine yazılım ihraç eder duruma gelebilmek. Bu konuda da girişimlerimiz mevcut. Pandeminin azalması ile bu girişimlerimiz daha çok hızlanacak.

Ben de hem eğitimini aldığım, hem de daha çok faydalı olacağıma inandığım, yeni yazılımlar geliştirmek, yapay zeka teknolojilerini yazılımımıza entegre etmek, daha büyük pazarlara açılmak, finansman ve yönetim konularına daha çok kafa yormaya başlayacağım.

Sevgiyle kalın. 

Dr.Günet Eroğlu

#disleksiegitimi #autotrainbrain



Bu blogdaki popüler yayınlar

Disleksi ve otizm eğitimi